Groene energie opwekken in de stad met de Wind Tree

Zelfs het kleinste zuchtje wind brengt de ‘aeroleafs’ in beweging

Hoe geweldig zou het zijn als we groene energie kunnen opwekken met zelfs het kleinste zuchtje wind? Gewoon in de stad, kleinschalig en nog mooi in het straatbeeld ook. Terwijl jij je wandeling maakt of op een parkbankje zit, hoor je niet eens dat de 36 windturines (de blaadjes van de windboom) net zoveel energie opwekken als 864 kilo steenkool in een jaar. En dat zonder het milieu te vervuilen!

De Aeroleaf Wind Tree van New Wind

Bedenker Aeroleaf

Jérome Michaud-Larivière, oprichter en CEO van New Wind, met een Aeroleaf. Foto: New Wind

De afgelopen jaren groeit het aantal kolossale windmolens. Aan de kust, op zee, in weilanden langs de weg. Kortom, op plekken waar voldoende ruimte en wind is en waar niemand last heeft van het geluid dat ze produceren. Zeker met het oog op het Klimaatakkoord – dat als doel heeft om in 2030 de CO2-uitstoot met 49% te verlagen – een hele goede ontwikkeling! Door de grootte en het geluid is het onmogelijk om windmolens in steden te plaatsen. Daar bedacht Jérome Michaud-Larivière, de CEO van New Wind, een geniale oplossing voor: De ‘Wind Tree’ die, geïnspireerd op de natuur, groene energie opwekt in de stad.

De geschatte kosten per windboom liggen op ongeveer 49.500 euro. Dus waar de particuliere markt voorlopig nog moet wachten, zijn gemeentes en overheden al aan het investeren in deze nieuwe technologie. Met een eenmalige investering in één of meerdere windbomen kan een stad haar ecologische voetafdruk verkleinen en zorgen voor een constante toevoer van schone, hernieuwbare energie.

Hoor je de vogels? Zo stil is de Wind Tree.

Heeft de Wind Tree uw interesse gewekt? ADERN investeert in de aanleg van deze windbomen. Kom met ons in contact.