De voordelen van keramische tegels? Dit zijn ze!

Keramische tegels hebben misschien wel meer voordelen dan je denkt! Als je een nieuwe vloer gaat leggen, is het handig om rekening te houden met de verschillende kenmerken en voordelen van keramiek. Daardoor kun jij kiezen voor een mooi interieur en tegelijkertijd besparen op energiekosten en rekening houden met duurzaamheid. In dit artikel leggen we je uit wat keramische tegels precies zijn en wat de voordelen zijn.

Voordelen keramische tegels
Wat zijn keramische tegels

Wat is een keramische tegel nou precies?

Keramische tegels zijn gemaakt van keramiek en bestaan uit een mengsel van voornamelijk klei en zand. Het materiaal wordt op hoge temperatuur gebakken waardoor het oersterke, duurzame tegels worden. Vervolgens worden de keramische tegels geglazuurd, wat ze vuil- en vochtbestendig maakt. De toplaag bepaalt uiteindelijk het design en de gewenste kleur. En die mogelijkheden zijn oneindig. Denk aan een keramische tegel in houtlook, betonlook of marmerlook, maar dan met de voordelen van keramiek.

De vier voordelen van keramische tegels

Voordeel 1: Keramische tegels zijn duurzaam

Keramiek heeft een hoge dichtheid en is niet poreus. Daardoor zijn keramische tegels supersterk, slijt- en vuilbestendig en gaan ze in feite eindeloos lang mee. Totdat je besluit een jouw interieur nieuw leven in te blazen dan. Een duurzame investering in jouw woning dus! Des te meer omdat ze goed combineren met vloerverwarming.

Voordeel 2: Lagere energierekening met keramische tegels en vloerverwarming

Een ideale manier om te besparen op je energierekening – en om je woning te verduurzamen – is door keramische tegels op vloerverwarming te leggen. Vloerverwarming is namelijk een goede en duurzame manier om te verwarmen doordat de warmte door de hele vloer wordt verspreid en langzaam stijgt. Keramische tegels zijn dun en hebben een zeer goede warmtegeleiding. Zo gaat er weinig warmte verloren (in tegenstelling tot andere vloeren) en is er dus sprake van een hoge energie-efficiënte. En dat is – je raadt het al – goed voor de portemonnee!

Houtlook tegel
Keramische tegels leisteen

Voordeel 3: Keramische tegels zijn onschadelijk voor onze gezondheid

Keramische tegels kun je zonder zorgen voor de gezondheid in jouw woning leggen. In tegenstelling tot sommige PVC- en laminaatvloeren bevat keramiek namelijk geen stoffen die schadelijk zijn voor onze gezondheid. Denk aan zware metalen, weekmakers en andere riskante stoffen, die in PVC- en laminaatvloeren worden gevonden. Keramische tegels bevatten geen enkele giftige of schadelijke stoffen. Omdat keramiek 100% natuurlijk materiaal is, zijn ze bovendien geurloos en hypoallergeen.

Voordeel 4: Keramische tegels passen in ieder interieur en in iedere ruimte

Of je nu een wandtegel, een vloertegel, een tegel voor in de keuken of in je woonkamer zoekt. De keramische tegel is geschikt voor iedere ruimte. En denk je bij een tegel aan een kille uitstraling? Dat is allang niet meer zo, want keramische tegels zijn verkrijgbaar in alle kleuren, stijlen, vormen en maten. Denk maar aan een houtlook, een leisteen look of een marmerlook. De mogelijkheden zijn oneindig!

Op zoek naar een goede tegelzetter voor jouw keramische tegels? We zijn slechts een mail of telefoontje van elkaar verwijderd. Kom met ons in contact.